Comparison of antioxidant and antibacterial activities of various herbal essential oils: An In vitro study
مقایسه فعالیتهای آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی اسانسهای مختلف گیاهی در شرایط آزمایشگاهی
Background and Aims: Herbal essential oils (EOs) have antimicrobial and antioxidant activities due to the high amount of bioactive compounds; therefore, they are considered good candidates for applications in the food and pharmaceutical industries. The present study aimed to assess the total phenolic content and in vitro comparative study of the biological activities of EOs from different plants (e.g., clove, common sage, savory, and organum). Materials and Methods: In this experimental study, total phenolic content in EOs was determined, and their antioxidant capacity was measured by the DPPH free radical scavenging method. The components of essential oil were identified using a Gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) device. Moreover, the antibacterial activity of EOs was evaluated by the disk diffusion method, and minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were evaluated by the broth macro dilution method. Data were analyzed using one-way analysis of variance (ANOVA) and Duncan's multiple range test. Results: The highest content of total phenol (157.07±2.37 mg GAL/g dry weight) was recorded for EO of organum. Moreover, the highest percentage of free radical scavenging was determined at 98.142% for organum. The results of GC/MS analysis depicted that monoterpenes were the main compounds of Eos of organum, and the highest value was obtained for the alpha-pinene (74.04%). Furthermore, the results of antibacterial activity of EOs demonstrated that the highest zone of inhibition with a diameter of 44±0.81 mm was observed for the EO of organum. The lowest values of MIC and MBC were reported as 0.275 and 0.55 mg/mL for the EOs of organum and savory against gram-positive Bacillus cereus, respectively. Conclusion: As evidenced by the results of the current study, the assessed Eos, specifically those of organum, have effective antioxidant and antibacterial activity against bacteria strains, especially gram-positive ones, and can be used as safe antimicrobial compounds in food and health products.
زمینه و هدف: اسانس¬های گیاهی به دلیل داشتن مقادیر فراوان از ترکیبات زیست فعال دارای فعالیت¬های بیولوژیکی ضدمیکروبی و آنتی¬اکسیدانی هستند که آن¬ها را به گزینه¬ای مناسب جهت استفاده در صنایع غذایی و دارویی تبدیل کرده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسي محتواي فنولي كل، مقایسه فعّالیت¬های بیولوژیکی اسانس¬های مختلف گیاه میخک، مریم گلی، مرزه و مرزنجوش در شرایطin vitro است. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، میزان ترکیبات فنولی كل اسانس¬ها تعیین و ظرفیت آنتی¬اکسیدانی آن¬ها (به روش جذب رادیکال آزاد DPPH) سنجیده شد. به منظور شناسایی ترکیبات موجود در اسانس نیز از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. همچنين، فعالیت ضدباکتریايی اسانس¬ها به روش انتشار دیسک، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت كشندگي (MBC) آن¬ها به روش ماکرودایلوشن براث مورد ارزیابی قرار گرفت. اختلاف معنی¬دار داده¬ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) از طریق آزمون چند دامنه دانکن تعیین شد. يافتهها: بیشترین میزان فنول کل به میزان 37/2± 05/157 میلی¬گرم گالیک اسید به ازای گرم ماده خشک برای اسانس مرزنجوش به ثبت رسید. بالاترین درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH نیز برای اسانس مرزنجوش به میزان 142/98 درصد تعیین شد. بر اساس نتایج حاصل از کروماتوگرافی GC/MS، مونوترپنها بیشترین اجزای اسانس مرزنجوش را تشکیل مي¬دهند که بالاترین مقدار آن متعلق به آلفا_ پینن (04/74 درصد) بود. همچنین نتایج فعالیت ضدباکتریایی اسانس¬ها نشان داد که بیشترین میزان هاله عدم رشد با قطر 81/0±44 میلی¬متر متعلق به اسانس مرزنجوش است. کمترین مقدار MIC و MBC به ترتیب در غلظت¬های 275/0 و 55/0 میلی¬گرم بر میلی¬لیتر، برای اسانس¬های مرزنجوش و مرزه علیه باکتری گرم مثبت Bacillus cereus مشاهده شد. نتيجهگيري: نتایج نشان داد که اسانس¬های مطالعه شده به خصوص اسانس مرزنجوش دارای فعالیت آنتی¬¬اکسیدانی و ضدباکتریایی خوبی علیــه باکتــــری¬ها به ویژه باکتری¬های گرم مثبت بوده¬ و می¬توانند به عنوان یک ترکیب ضدباكتريايي مناسب در محصولات غذايي و فرآورده¬های بهداشتی و درمانی مطرح باشند.
Subject: Medicinal plants , گیاهان دارویی
Show full item record
contributor author | A. Alipour Kakroudi | En |
contributor author | S. Rahaiee | En |
contributor author | H. Rajaei Litkohi | En |
contributor author | S. Ghanbari Hassan Kiadeh | En |
date accessioned | 2022-04-19T09:10:13Z | |
date available | 2022-04-19T09:10:13Z | |
date issued | 2021 | |
identifier other | A-10-3145-3 | |
identifier uri | http://journal.bums.ac.ir/article-1-3038-fa.html | |
identifier uri | http://bsid.bums.ac.ir/dspace/handle/bums/10079 | |
description abstract | Background and Aims: Herbal essential oils (EOs) have antimicrobial and antioxidant activities due to the high amount of bioactive compounds; therefore, they are considered good candidates for applications in the food and pharmaceutical industries. The present study aimed to assess the total phenolic content and in vitro comparative study of the biological activities of EOs from different plants (e.g., clove, common sage, savory, and organum). Materials and Methods: In this experimental study, total phenolic content in EOs was determined, and their antioxidant capacity was measured by the DPPH free radical scavenging method. The components of essential oil were identified using a Gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) device. Moreover, the antibacterial activity of EOs was evaluated by the disk diffusion method, and minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were evaluated by the broth macro dilution method. Data were analyzed using one-way analysis of variance (ANOVA) and Duncan's multiple range test. Results: The highest content of total phenol (157.07±2.37 mg GAL/g dry weight) was recorded for EO of organum. Moreover, the highest percentage of free radical scavenging was determined at 98.142% for organum. The results of GC/MS analysis depicted that monoterpenes were the main compounds of Eos of organum, and the highest value was obtained for the alpha-pinene (74.04%). Furthermore, the results of antibacterial activity of EOs demonstrated that the highest zone of inhibition with a diameter of 44±0.81 mm was observed for the EO of organum. The lowest values of MIC and MBC were reported as 0.275 and 0.55 mg/mL for the EOs of organum and savory against gram-positive Bacillus cereus, respectively. Conclusion: As evidenced by the results of the current study, the assessed Eos, specifically those of organum, have effective antioxidant and antibacterial activity against bacteria strains, especially gram-positive ones, and can be used as safe antimicrobial compounds in food and health products. | En |
description abstract | زمینه و هدف: اسانس¬های گیاهی به دلیل داشتن مقادیر فراوان از ترکیبات زیست فعال دارای فعالیت¬های بیولوژیکی ضدمیکروبی و آنتی¬اکسیدانی هستند که آن¬ها را به گزینه¬ای مناسب جهت استفاده در صنایع غذایی و دارویی تبدیل کرده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسي محتواي فنولي كل، مقایسه فعّالیت¬های بیولوژیکی اسانس¬های مختلف گیاه میخک، مریم گلی، مرزه و مرزنجوش در شرایطin vitro است. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، میزان ترکیبات فنولی كل اسانس¬ها تعیین و ظرفیت آنتی¬اکسیدانی آن¬ها (به روش جذب رادیکال آزاد DPPH) سنجیده شد. به منظور شناسایی ترکیبات موجود در اسانس نیز از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. همچنين، فعالیت ضدباکتریايی اسانس¬ها به روش انتشار دیسک، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت كشندگي (MBC) آن¬ها به روش ماکرودایلوشن براث مورد ارزیابی قرار گرفت. اختلاف معنی¬دار داده¬ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) از طریق آزمون چند دامنه دانکن تعیین شد. يافتهها: بیشترین میزان فنول کل به میزان 37/2± 05/157 میلی¬گرم گالیک اسید به ازای گرم ماده خشک برای اسانس مرزنجوش به ثبت رسید. بالاترین درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH نیز برای اسانس مرزنجوش به میزان 142/98 درصد تعیین شد. بر اساس نتایج حاصل از کروماتوگرافی GC/MS، مونوترپنها بیشترین اجزای اسانس مرزنجوش را تشکیل مي¬دهند که بالاترین مقدار آن متعلق به آلفا_ پینن (04/74 درصد) بود. همچنین نتایج فعالیت ضدباکتریایی اسانس¬ها نشان داد که بیشترین میزان هاله عدم رشد با قطر 81/0±44 میلی¬متر متعلق به اسانس مرزنجوش است. کمترین مقدار MIC و MBC به ترتیب در غلظت¬های 275/0 و 55/0 میلی¬گرم بر میلی¬لیتر، برای اسانس¬های مرزنجوش و مرزه علیه باکتری گرم مثبت Bacillus cereus مشاهده شد. نتيجهگيري: نتایج نشان داد که اسانس¬های مطالعه شده به خصوص اسانس مرزنجوش دارای فعالیت آنتی¬¬اکسیدانی و ضدباکتریایی خوبی علیــه باکتــــری¬ها به ویژه باکتری¬های گرم مثبت بوده¬ و می¬توانند به عنوان یک ترکیب ضدباكتريايي مناسب در محصولات غذايي و فرآورده¬های بهداشتی و درمانی مطرح باشند. | Fa |
subject | Medicinal plants | En |
subject | گیاهان دارویی | Fa |
title | Comparison of antioxidant and antibacterial activities of various herbal essential oils: An In vitro study | En |
title | مقایسه فعالیتهای آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی اسانسهای مختلف گیاهی در شرایط آزمایشگاهی | Fa |
type | Journal Paper | |
journal title | Journal of Birjand University of Medical Sciences | |
journal issue | 4 | |
journal volume | 28 | |
contenttype | Fulltext | |
link | http://journal.bums.ac.ir/article-1-3038-fa.pdf | |
article type | Original Article | En |
article type | مقاله اصیل پژوهشی | Fa |
journal number | 89 | |
subject keywords | Antibacterial activity | |
subject keywords | Antioxidant | |
subject keywords | Bioactive compounds | |
subject keywords | Essential oil | |
subject keywords | فعالیت ضدباکتریایی | fa |
subject keywords | آنتیاکسیدانی | fa |
subject keywords | تركيبات زيست فعال | fa |
subject keywords | اسانس | fa |
author mail | s.rahaiee@ausmt.ac.ir | Fa |
author affiliation | Amol University of Special Modern Technologies. Amol, Iran | En |
author affiliation | دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران | Fa |
author fname | سمیه | Fa |
author lname | رهایی | Fa |
author corresponding | S. Rahaiee | |
tree | Journal of Birjand University of Medical Sciences:;2021:;Volume ( 28 ):;issue: 04 | |
author Farsi | آرزو علیپور | |
author Farsi | سمیه رهایی | |
author Farsi | هاجر رجایی لیتکوهی | |
author Farsi | سعید قنبری حسن کیاده |