بررسی تأثیر عصاره زعفران بر میزان بروز چسبندگی بعد از جراحی شکمی در موش صحرایی
Author(s):
Publisher: دانشگاه علوم پزشکی گرگان
مقدمه و هدف: چسبندگی صفاقی یکی از عوارض شایع اعمال جراحی شکمی و لگنی است. این چسبندگی ها می تواند منجر به درد قابل توجه، انسداد روده و اختلال در باروری شود. به نظر می رسد که عصاره زعفران به علت دارابودن خواص ضدالتهابی می تواند موجب کاهش بروز چسبندگی های داخل شکمی شود.هدف از انجام این مطالعه، بررسی تأثیر عصاره زعفران بر میزان بروز چسبندگی بعد از جراحی شکمی در موش صحرایی است. مواد و روش ها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی موش های صحرایی در 3 گروه 15 تایی شامل تالک(5/2 سی سی)، نرمال سالین(6 سی سی) و عصاره زعفران(mg/kg250) انجام شد. شکم هر یک از موش ها تحت بیهوشی با کتامین با برش میدلاین جراحی شده و پس از تیمار کردن، بخیه گردیدند. پس از گذشت 3 هفته مجددا ً شکم موش ها باز و از نظر گرید چسبندگی بر اساس مدل Evans ارزیابی شدند. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-16 و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها: در گروه تالک، تمامی موش ها دچار چسبندگی گرید 2 و 3 شدند. در گروه نرمال سالین، 10 موش دچار چسبندگی گرید 2 و در گروه عصاره زعفران، 5 موش بدون چسبندگی، 5 موش با چسبندگی گرید 1، 4 موش با چسبندگی گرید 2 و تنها یک موش با چسبندگی گرید 3 مشاهده گردید. همچنین 7 موش در گروه تالک، 3 موش در گروه نرمال سالین و یک موش در گروه عصاره زعفران، پیش از 3 هفته، Expire شدند. آنالیز داده ها نشان داد که بین گرید چسبندگی در گروه عصاره زعفران در مقایسه با گروه تالک از نظر آماری، اختلاف معناداری وجود داشت(014/0=P) و بین میزان مرگ و میر موش های صحرایی در این دو گروه نیز اختلاف آماری معنادار بود(001/0=P)، اما از نظر میزان بروز چسبندگی، بین گروه های مورد بررسی، اختلاف معناداری مشاهده نشد(05/0
Show full item record
contributor advisor | محمدی پور، احمد | |
contributor advisor | حیدری، کامران | |
contributor author | طاهری، فاخره | fa |
date accessioned | 2018-01-17T05:40:10Z | |
date available | 2018-01-17T05:40:10Z | |
date issued | 1392 | |
identifier uri | http://10.65.253.68:8080/dspace/handle/bums/2148 | |
description abstract | مقدمه و هدف: چسبندگی صفاقی یکی از عوارض شایع اعمال جراحی شکمی و لگنی است. این چسبندگی ها می تواند منجر به درد قابل توجه، انسداد روده و اختلال در باروری شود. به نظر می رسد که عصاره زعفران به علت دارابودن خواص ضدالتهابی می تواند موجب کاهش بروز چسبندگی های داخل شکمی شود.هدف از انجام این مطالعه، بررسی تأثیر عصاره زعفران بر میزان بروز چسبندگی بعد از جراحی شکمی در موش صحرایی است. مواد و روش ها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی موش های صحرایی در 3 گروه 15 تایی شامل تالک(5/2 سی سی)، نرمال سالین(6 سی سی) و عصاره زعفران(mg/kg250) انجام شد. شکم هر یک از موش ها تحت بیهوشی با کتامین با برش میدلاین جراحی شده و پس از تیمار کردن، بخیه گردیدند. پس از گذشت 3 هفته مجددا ً شکم موش ها باز و از نظر گرید چسبندگی بر اساس مدل Evans ارزیابی شدند. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-16 و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل گردید. یافتهها: در گروه تالک، تمامی موش ها دچار چسبندگی گرید 2 و 3 شدند. در گروه نرمال سالین، 10 موش دچار چسبندگی گرید 2 و در گروه عصاره زعفران، 5 موش بدون چسبندگی، 5 موش با چسبندگی گرید 1، 4 موش با چسبندگی گرید 2 و تنها یک موش با چسبندگی گرید 3 مشاهده گردید. همچنین 7 موش در گروه تالک، 3 موش در گروه نرمال سالین و یک موش در گروه عصاره زعفران، پیش از 3 هفته، Expire شدند. آنالیز داده ها نشان داد که بین گرید چسبندگی در گروه عصاره زعفران در مقایسه با گروه تالک از نظر آماری، اختلاف معناداری وجود داشت(014/0=P) و بین میزان مرگ و میر موش های صحرایی در این دو گروه نیز اختلاف آماری معنادار بود(001/0=P)، اما از نظر میزان بروز چسبندگی، بین گروه های مورد بررسی، اختلاف معناداری مشاهده نشد(05/0 | fa |
language | فارسی | |
publisher | دانشگاه علوم پزشکی گرگان | |
title | بررسی تأثیر عصاره زعفران بر میزان بروز چسبندگی بعد از جراحی شکمی در موش صحرایی | fa |
type | Thesis | |
contenttype | Fulltext | |
link | http://dlib.bums.ac.ir/parvan/resource/32688/ | |
subject keywords | Abdomen | en |
subject keywords | Plants, Medicinal | en |
subject keywords | Berberin | en |
subject keywords | Animal Laboratory | en |
subject keywords | Surgery | en |
subject keywords | Therapeutic Use | en |
subject keywords | Drug Effects | en |
subject keywords | شکم | fa |
subject keywords | گیاهان شفابخش | fa |
subject keywords | زعفران | fa |
subject keywords | حیوانات آزمایشگاهی | fa |
subject keywords | جراحی | fa |
subject keywords | استفاده درمانی | fa |
subject keywords | اثرات دارویی | fa |
author fname | فاخره | fa |
author lname | طاهری | fa |
description physical | 38 ص.: جدول | |
description degree | دکتری حرفه ای | |
contributor department | دانشکده پزشکی |