• Advanced Search
  • Browse
    • Health Sciences and Technology
    • Modern Care Journal
    • Journal of Birjand University of Medical Sciences
    • Journal of Surgery and Trauma
    • BUMS Articles
    • Thesis
  • Login
  • Home
View Item 
  •   BUMS Scientific Information Database
  • BUMS Thesis
  • Thesis
  • View Item
  •   BUMS Scientific Information Database
  • BUMS Thesis
  • Thesis
  • View Item
  • All Fields
  • Title
  • Author
  • Year
  • Publisher
  • Subject
  • Publication Title
  • ISSN
  • DOI
Advanced Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی تأثیر عصاره زعفران بر میزان بروز چسبندگی بعد از جراحی شکمی در موش صحرایی

Author(s):
طاهری، فاخره

Publisher: دانشگاه علوم پزشکی گرگان
Abstract:  

مقدمه و هدف: چسبندگی صفاقی یکی از عوارض شایع اعمال جراحی شکمی و لگنی است. این چسبندگی ها می تواند منجر به درد قابل توجه، انسداد روده و اختلال در باروری شود. به نظر می رسد که عصاره زعفران به علت دارابودن خواص ضدالتهابی می تواند موجب کاهش بروز چسبندگی های داخل شکمی شود.هدف از انجام این مطالعه، بررسی تأثیر عصاره زعفران بر میزان بروز چسبندگی بعد از جراحی شکمی در موش صحرایی است. مواد و روش ها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی موش های صحرایی در 3 گروه 15 تایی شامل تالک(5/2 سی سی)، نرمال سالین(6 سی سی) و عصاره زعفران(mg/kg250) انجام شد. شکم هر یک از موش ها تحت بیهوشی با کتامین با برش میدلاین جراحی شده و پس از تیمار کردن، بخیه گردیدند. پس از گذشت 3 هفته مجددا ً شکم موش ها باز و از نظر گرید چسبندگی بر اساس مدل Evans ارزیابی شدند. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-16 و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: در گروه تالک، تمامی موش ها دچار چسبندگی گرید 2 و 3 شدند. در گروه نرمال سالین، 10 موش دچار چسبندگی گرید 2 و در گروه عصاره زعفران، 5 موش بدون چسبندگی، 5 موش با چسبندگی گرید 1، 4 موش با چسبندگی گرید 2 و تنها یک موش با چسبندگی گرید 3 مشاهده گردید. همچنین 7 موش در گروه تالک، 3 موش در گروه نرمال سالین و یک موش در گروه عصاره زعفران، پیش از 3 هفته، Expire شدند. آنالیز داده ها نشان داد که بین گرید چسبندگی در گروه عصاره زعفران در مقایسه با گروه تالک از نظر آماری، اختلاف معناداری وجود داشت(014/0=P) و بین میزان مرگ و میر موش های صحرایی در این دو گروه نیز اختلاف آماری معنادار بود(001/0=P)، اما از نظر میزان بروز چسبندگی، بین گروه های مورد بررسی، اختلاف معناداری مشاهده نشد(05/0

URI: http://10.65.253.68:8080/dspace/handle/bums/2148
Collections :
  • Thesis
  • Download PDF
  • Show Full MetaData Hide Full MetaData
  • Get RIS
  • Statistics

Show full item record

contributor advisorمحمدی پور، احمد
contributor advisorحیدری، کامران
contributor authorطاهری، فاخرهfa
date accessioned2018-01-17T05:40:10Z
date available2018-01-17T05:40:10Z
date issued1392
identifier urihttp://10.65.253.68:8080/dspace/handle/bums/2148
description abstractمقدمه و هدف: چسبندگی صفاقی یکی از عوارض شایع اعمال جراحی شکمی و لگنی است. این چسبندگی ها می تواند منجر به درد قابل توجه، انسداد روده و اختلال در باروری شود. به نظر می رسد که عصاره زعفران به علت دارابودن خواص ضدالتهابی می تواند موجب کاهش بروز چسبندگی های داخل شکمی شود.هدف از انجام این مطالعه، بررسی تأثیر عصاره زعفران بر میزان بروز چسبندگی بعد از جراحی شکمی در موش صحرایی است. مواد و روش ها: این مطالعه مورد شاهدی بر روی موش های صحرایی در 3 گروه 15 تایی شامل تالک(5/2 سی سی)، نرمال سالین(6 سی سی) و عصاره زعفران(mg/kg250) انجام شد. شکم هر یک از موش ها تحت بیهوشی با کتامین با برش میدلاین جراحی شده و پس از تیمار کردن، بخیه گردیدند. پس از گذشت 3 هفته مجددا ً شکم موش ها باز و از نظر گرید چسبندگی بر اساس مدل Evans ارزیابی شدند. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-16 و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: در گروه تالک، تمامی موش ها دچار چسبندگی گرید 2 و 3 شدند. در گروه نرمال سالین، 10 موش دچار چسبندگی گرید 2 و در گروه عصاره زعفران، 5 موش بدون چسبندگی، 5 موش با چسبندگی گرید 1، 4 موش با چسبندگی گرید 2 و تنها یک موش با چسبندگی گرید 3 مشاهده گردید. همچنین 7 موش در گروه تالک، 3 موش در گروه نرمال سالین و یک موش در گروه عصاره زعفران، پیش از 3 هفته، Expire شدند. آنالیز داده ها نشان داد که بین گرید چسبندگی در گروه عصاره زعفران در مقایسه با گروه تالک از نظر آماری، اختلاف معناداری وجود داشت(014/0=P) و بین میزان مرگ و میر موش های صحرایی در این دو گروه نیز اختلاف آماری معنادار بود(001/0=P)، اما از نظر میزان بروز چسبندگی، بین گروه های مورد بررسی، اختلاف معناداری مشاهده نشد(05/0fa
languageفارسی
publisherدانشگاه علوم پزشکی گرگان
titleبررسی تأثیر عصاره زعفران بر میزان بروز چسبندگی بعد از جراحی شکمی در موش صحراییfa
typeThesis
contenttypeFulltext
linkhttp://dlib.bums.ac.ir/parvan/resource/32688/
subject keywordsAbdomenen
subject keywordsPlants, Medicinalen
subject keywordsBerberinen
subject keywordsAnimal Laboratoryen
subject keywordsSurgeryen
subject keywordsTherapeutic Useen
subject keywordsDrug Effectsen
subject keywordsشکمfa
subject keywordsگیاهان شفابخشfa
subject keywordsزعفرانfa
subject keywordsحیوانات آزمایشگاهیfa
subject keywordsجراحیfa
subject keywordsاستفاده درمانیfa
subject keywordsاثرات داروییfa
author fnameفاخرهfa
author lnameطاهریfa
description physical38 ص.: جدول
description degreeدکتری حرفه ای
contributor departmentدانشکده پزشکی

لینک های مفید

  • دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
  • معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه
  • مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
  • اداره علم سنجی و پایش
  • کتابخانه دیجیتال دانشگاه
  • کتابخانه مرکزی دانشگاه
  • yabeshDSpacePersian
    DSpace software copyright © 2017-2020  DuraSpace
    نرم افزار کتابخانه دیجیتال "دی اسپیس" فارسی شده توسط یابش برای کتابخانه های ایرانی | تماس با یابش

    ارتباط با ما

    بیرجند - خیابان آیت ا... غفاری - دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

    معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه

    مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی

    Tel: +98 56 32381755

    Fax: +98 56 31681133

    scimanage@bums.ac.ir

    http://mim.bums.ac.ir