Protective effect of aqueous extract of jujuba and green tea against oxidative damage of UVB irradiated human fibroblast cells
بررسی اثرات محافظتی عصاره آبی عناب و چای سبز در جلوگیری از آسیب اکسیداتیو القا شده توسط پرتوهای UVB برروی سلول های فیبروبلاست انسانی
Publisher: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
Background and Objective: Oxidative stress and UV-induced increase of matrix metalloproteinases (MMP) have been involved in various molecular mechanisms of DNA damage. Because of the antioxidant capacity of green tea and jujube,we hypothesized that oxidative stress and UV-induced increase of matrix metalloproteinases (MMP) might be prevented in vitro in fibroblast cell in the presence of these herbal extracts. Materials and Methods: To determine the cytotoxicity of UV, fibroblast cells were exposed to different doses of UVB (0-20mJ/cm2) in the presence of different concentrations of herbal extracts. Cell viability was determined using MTT assay. Total antioxidant capacity and free radical scavenging activity of cell culture media with or without herbal extracts were evaluated by FRAP and DPPH methods. To determine the concentrationof thiol groups, Ellman's test was used on the cell lysates. The concentrations of MMP2 and MMP9 in the supernatants were determined by ELISA method. Results: The results showed that jujube extract in concentration of 8mg/ml and green tea in concentration of 0. 5mg/ml for 24 h at 37C post-UVB irradiation were capable of protecting fibroblast cells,with an almost 85 and 71% increase of viability observed in treated cells,respectively. Also, treatment of the fibroblast cells with jujube, and green tea extracts decreased MMP-2 and MMP-9 content in a concentration-dependent manner. Conclusion: These data suggest that green tea and jujube could be useful to attenuate solar UVB light-induced oxidative stress and premature skin aging
زمینه و هدف: استرس اکسیداتیو و افزایش میزان آنزیم های ماتریکس متالوپروتئیناز القا شده توسط اشعه UVB، در بسیاری از مکانیسم های مولکولی از جمله آسیب به DNA سلول دخیل هستند. ما با در نظر گرفتن ظرفیت آنتی اکسیدانی بالای عناب و چای سبز، فرض کردیم که این عصاره های گیاهی توانایی کاهش آسیب های اکسیداتیو القا شده توسط اشعه UVB را در محیط in vitro بر روی سلول های فیبروبلاست انسانی دارا می باشند. مواد و روش ها: به منظور بررسی اثرات اشعه UVB سلول های فیبروبلاست در معرض دوزهای مختلف (0-20 میلی ژول بر سانتی متر مربع) از اشعه UVB و در حضور غلظتهای مختلف از عصاره های گیاهی قرار داده شدند. میزان بقای سلول ها با استفاده از تست MTT مشخص گردید. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام از طریق تست های FRAP و DPPH بر روی مایع روئی محیط کشت سلولهای تیمار شده با دوز مشخص اشعه UVB در حضور و عدم حضور عصاره های گیاهی اندازه گیری شد. میزان گروه های تیول با انجام تست المن بر روی لیزات سلولی مشخص گردید. میزان آنزیم های MMP2 و MMP9 نیز درمایع روئی محیط کشت سلولی از طریق کیت اندازه گیری شد. نتایج: نتایج ما نشان می دهد که عصاره آبی عناب در غلظت 8 میلی گرم بر میلی لیتر وعصاره آبی چای سبز در غلظت 0/25 میلی گرم بر میلی لیتر توانایی محافظت و افزایش بقای سلول های فیبروبلاست تیمار شده با اشعه UVB را تا حدود 85% برای عصاره آبی عناب و 71% برای عصاره آبی چای سبز نسبت به گروه کنترل را دارا می باشند. همچنین تیمار سلول ها با عصاره های گیاهی منجر به کاهش میزان آنزیم های MMP2 وMMP9 القا شده توسط اشعه UVB نیز می گردد. نتیجه گیری: نتایج ما نشان می دهدکه عناب و چای سبز با دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی بالا، می توانند در برابر آسیب های اکسیداتیو ناسی از اشعه UVB موجود در نور خورشید، نقش محافظتی داشته و مفید باشند
Show full item record
contributor advisor | خراشادی زاده، محسن | |
contributor advisor | حسن پور فرد، محمد | |
contributor author | Zahra Abotorabi | en |
contributor author | ابوترابی، زهرا | fa |
date accessioned | 2018-01-17T05:40:37Z | |
date available | 2018-01-17T05:40:37Z | |
date issued | 1396 | |
identifier uri | http://10.65.253.68:8080/dspace/handle/bums/2405 | |
description abstract | Background and Objective: Oxidative stress and UV-induced increase of matrix metalloproteinases (MMP) have been involved in various molecular mechanisms of DNA damage. Because of the antioxidant capacity of green tea and jujube,we hypothesized that oxidative stress and UV-induced increase of matrix metalloproteinases (MMP) might be prevented in vitro in fibroblast cell in the presence of these herbal extracts. Materials and Methods: To determine the cytotoxicity of UV, fibroblast cells were exposed to different doses of UVB (0-20mJ/cm2) in the presence of different concentrations of herbal extracts. Cell viability was determined using MTT assay. Total antioxidant capacity and free radical scavenging activity of cell culture media with or without herbal extracts were evaluated by FRAP and DPPH methods. To determine the concentrationof thiol groups, Ellman's test was used on the cell lysates. The concentrations of MMP2 and MMP9 in the supernatants were determined by ELISA method. Results: The results showed that jujube extract in concentration of 8mg/ml and green tea in concentration of 0. 5mg/ml for 24 h at 37C post-UVB irradiation were capable of protecting fibroblast cells,with an almost 85 and 71% increase of viability observed in treated cells,respectively. Also, treatment of the fibroblast cells with jujube, and green tea extracts decreased MMP-2 and MMP-9 content in a concentration-dependent manner. Conclusion: These data suggest that green tea and jujube could be useful to attenuate solar UVB light-induced oxidative stress and premature skin aging | en |
description abstract | زمینه و هدف: استرس اکسیداتیو و افزایش میزان آنزیم های ماتریکس متالوپروتئیناز القا شده توسط اشعه UVB، در بسیاری از مکانیسم های مولکولی از جمله آسیب به DNA سلول دخیل هستند. ما با در نظر گرفتن ظرفیت آنتی اکسیدانی بالای عناب و چای سبز، فرض کردیم که این عصاره های گیاهی توانایی کاهش آسیب های اکسیداتیو القا شده توسط اشعه UVB را در محیط in vitro بر روی سلول های فیبروبلاست انسانی دارا می باشند. مواد و روش ها: به منظور بررسی اثرات اشعه UVB سلول های فیبروبلاست در معرض دوزهای مختلف (0-20 میلی ژول بر سانتی متر مربع) از اشعه UVB و در حضور غلظتهای مختلف از عصاره های گیاهی قرار داده شدند. میزان بقای سلول ها با استفاده از تست MTT مشخص گردید. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام از طریق تست های FRAP و DPPH بر روی مایع روئی محیط کشت سلولهای تیمار شده با دوز مشخص اشعه UVB در حضور و عدم حضور عصاره های گیاهی اندازه گیری شد. میزان گروه های تیول با انجام تست المن بر روی لیزات سلولی مشخص گردید. میزان آنزیم های MMP2 و MMP9 نیز درمایع روئی محیط کشت سلولی از طریق کیت اندازه گیری شد. نتایج: نتایج ما نشان می دهد که عصاره آبی عناب در غلظت 8 میلی گرم بر میلی لیتر وعصاره آبی چای سبز در غلظت 0/25 میلی گرم بر میلی لیتر توانایی محافظت و افزایش بقای سلول های فیبروبلاست تیمار شده با اشعه UVB را تا حدود 85% برای عصاره آبی عناب و 71% برای عصاره آبی چای سبز نسبت به گروه کنترل را دارا می باشند. همچنین تیمار سلول ها با عصاره های گیاهی منجر به کاهش میزان آنزیم های MMP2 وMMP9 القا شده توسط اشعه UVB نیز می گردد. نتیجه گیری: نتایج ما نشان می دهدکه عناب و چای سبز با دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی بالا، می توانند در برابر آسیب های اکسیداتیو ناسی از اشعه UVB موجود در نور خورشید، نقش محافظتی داشته و مفید باشند | fa |
language | فارسی | |
publisher | دانشگاه علوم پزشکی بیرجند | |
subject | بیوشیمی بالینی | |
title | Protective effect of aqueous extract of jujuba and green tea against oxidative damage of UVB irradiated human fibroblast cells | en |
title | بررسی اثرات محافظتی عصاره آبی عناب و چای سبز در جلوگیری از آسیب اکسیداتیو القا شده توسط پرتوهای UVB برروی سلول های فیبروبلاست انسانی | fa |
type | Thesis | |
contenttype | Fulltext | |
link | http://dlib.bums.ac.ir/parvan/resource/41559/ | |
subject keywords | Antioxidants | en |
subject keywords | Fibroblasts | en |
subject keywords | Oxidative Stress | en |
subject keywords | Ultraviolet Rays | en |
subject keywords | Plant Extracts | en |
subject keywords | Oxidation-Reduction | en |
subject keywords | Oxidants | en |
subject keywords | jujuba | en |
subject keywords | Green Tea | en |
subject keywords | Therapeutic Use | en |
subject keywords | Adverse Effects | en |
subject keywords | Metabolism | en |
subject keywords | Chemistry | en |
subject keywords | Radiation Effects | en |
subject keywords | آنتی اکسیدان ها | fa |
subject keywords | فیبروبلاست ها | fa |
subject keywords | استرس اکسیداتیو | fa |
subject keywords | اشعه ماوراء بنفش | fa |
subject keywords | عصاره های گیاهی | fa |
subject keywords | اکسیداسیون-کاهش | fa |
subject keywords | اکسیدان ها | fa |
subject keywords | عناب | fa |
subject keywords | چای سبز | fa |
subject keywords | استفاده درمانی | fa |
subject keywords | عوارض جانبی | fa |
subject keywords | سوخت و ساز | fa |
subject keywords | شیمی | fa |
subject keywords | اثرات تشعشع | fa |
author fname | زهرا | fa |
author lname | ابوترابی | fa |
description physical | ک، 99 ص.: جدول، نمودار | |
description degree | کارشناسی ارشد | |
contributor department | دانشکده پزشکی |