Antibactrial effect of Glycyrrhiza glabra hydroalcolic extract oil on a some of oral bacteria in vitro
بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی گیاه شیرین بیان بر روی تعدادی از باکتری های حفره دهان در محیط آزمایشگاهی
Publisher: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
Background and objective: Medical treatment of tooth decay is associated with the possibility of allergic reactions and increased bacterial resistance to antibiotics. This study aimed to evaluate antimicrobial effects of the hydroalcoholic extracts of Glycyrrhiza glabra against several pathogenic bacteria in vitro. Methods: In this empirical study, hydroalcoholic extract of Glycyrrhiza glabra was obtained the maceration method. Then preparing standard strains of Streptococcus mutans, Streptococcus pyogenes,Streptococcus mitis Streptococcus salivarius, Streptococcus sanguinis Enterococcus faecalis, Antibacterial activity of extracts were determined by micro broth and agar dilution method. Findings: In this study, respectively MIC & MBC value of the Glycyrrhiza glabra extractfor Streptococcus pyogenes were( 2.5, 15), Streptococcus mutans were (20, 20<), Streptococcus sanguinis were (2.5, 2.5), Streptococcus mitis were (15, 20) mg/ml & for Streptococcus salivarius & Enterococcus faecalis were 20<. Conclusion: According to the results of this study, the hydroalcoholic extract of Glycyrrhiza glabra exerted greater antibacterial effects against the some bacteria of oral cavity
مقدمه و هدف: به دلیل مقاومت میکروارگانیسم ها به آنتی بیوتیک ها، امروزه استفاده از عصاره های گیاهی که فعالیت ضد میکروبی از خود نشان می دهند، مورد توجه قرار گرفته است. در سال های اخیر انجام تحقیقات بر روی مواد موثره داروئی گیاهان و تاثیر آن ها بر عوامل بیماریزای میکروبی، در مراکز تحقیقات گیاهان داروئی در سراسر جهان و بویژه کشور ایران رو به افزایش می باشد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضد میکروبی ریشه گیاه شیرین بیان بر روی چندین باکتری حفره دهانی می باشد. مواد و روش ها :در این مطالعه تجربی عصاره هیدرالکلی ریشه شیرین بیان به روش خیساندن (Maceration) که یک روش استاندارد و مرسوم در تهیه عصاره گیاهان دارویی می باشد، تهیه شد و اثر ضد باکتریایی عصاره بر سویه های استاندارد استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استرپتوکوکوس میتیس، استرپتوکوکوس سالیواریس استرپتوکوکوس سانگوئینیس وانتروکوکوسفکالیس به روش میکرو دیلوشن براث و آگار دیلوشن تعیین گردید. یافته ها: در این مطالعه، میزان MIC و MBC عصاره شیرین بیان برای استرپتوکوکوس پیوژنز به ترتیب (2/5، 15)، استرپتوکوکوس موتانس به ترتیب 20، 20<، استرپتوکوکوس سانگوئینیس به ترتیب 5/2، 2/5، استرپتوکوکوس میتیس 15، 20، میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد و در باکتری های انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس سالیواریس اثر مهار کنندگی بیش از 20< .بود. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره شیرین بیان می تواند خاصیت ضد باکتریایی مناسبی بر روی پاتوژن های حفره دهانی داشته باشد
Show full item record
contributor advisor | زارع بیدکی، مجید | |
contributor advisor | کیانی، زهرا | |
contributor advisor | اکبری، نرجس | |
contributor author | Nima Zokaei | en |
contributor author | ذکائی، نیما. | fa |
date accessioned | 2018-09-22T10:06:46Z | |
date available | 2018-09-22T10:06:46Z | |
date issued | 1396 | |
identifier uri | http://sid.bums.ac.ir/dspace/handle/bums/2490 | |
description abstract | Background and objective: Medical treatment of tooth decay is associated with the possibility of allergic reactions and increased bacterial resistance to antibiotics. This study aimed to evaluate antimicrobial effects of the hydroalcoholic extracts of Glycyrrhiza glabra against several pathogenic bacteria in vitro. Methods: In this empirical study, hydroalcoholic extract of Glycyrrhiza glabra was obtained the maceration method. Then preparing standard strains of Streptococcus mutans, Streptococcus pyogenes,Streptococcus mitis Streptococcus salivarius, Streptococcus sanguinis Enterococcus faecalis, Antibacterial activity of extracts were determined by micro broth and agar dilution method. Findings: In this study, respectively MIC & MBC value of the Glycyrrhiza glabra extractfor Streptococcus pyogenes were( 2.5, 15), Streptococcus mutans were (20, 20<), Streptococcus sanguinis were (2.5, 2.5), Streptococcus mitis were (15, 20) mg/ml & for Streptococcus salivarius & Enterococcus faecalis were 20<. Conclusion: According to the results of this study, the hydroalcoholic extract of Glycyrrhiza glabra exerted greater antibacterial effects against the some bacteria of oral cavity | en |
description abstract | مقدمه و هدف: به دلیل مقاومت میکروارگانیسم ها به آنتی بیوتیک ها، امروزه استفاده از عصاره های گیاهی که فعالیت ضد میکروبی از خود نشان می دهند، مورد توجه قرار گرفته است. در سال های اخیر انجام تحقیقات بر روی مواد موثره داروئی گیاهان و تاثیر آن ها بر عوامل بیماریزای میکروبی، در مراکز تحقیقات گیاهان داروئی در سراسر جهان و بویژه کشور ایران رو به افزایش می باشد. این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضد میکروبی ریشه گیاه شیرین بیان بر روی چندین باکتری حفره دهانی می باشد. مواد و روش ها :در این مطالعه تجربی عصاره هیدرالکلی ریشه شیرین بیان به روش خیساندن (Maceration) که یک روش استاندارد و مرسوم در تهیه عصاره گیاهان دارویی می باشد، تهیه شد و اثر ضد باکتریایی عصاره بر سویه های استاندارد استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استرپتوکوکوس میتیس، استرپتوکوکوس سالیواریس استرپتوکوکوس سانگوئینیس وانتروکوکوسفکالیس به روش میکرو دیلوشن براث و آگار دیلوشن تعیین گردید. یافته ها: در این مطالعه، میزان MIC و MBC عصاره شیرین بیان برای استرپتوکوکوس پیوژنز به ترتیب (2/5، 15)، استرپتوکوکوس موتانس به ترتیب 20، 20<، استرپتوکوکوس سانگوئینیس به ترتیب 5/2، 2/5، استرپتوکوکوس میتیس 15، 20، میلی گرم بر میلی لیتر بدست آمد و در باکتری های انتروکوکوس فکالیس و استرپتوکوکوس سالیواریس اثر مهار کنندگی بیش از 20< .بود. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که عصاره شیرین بیان می تواند خاصیت ضد باکتریایی مناسبی بر روی پاتوژن های حفره دهانی داشته باشد | fa |
language | فارسی | |
publisher | دانشگاه علوم پزشکی بیرجند | |
title | Antibactrial effect of Glycyrrhiza glabra hydroalcolic extract oil on a some of oral bacteria in vitro | en |
title | بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی گیاه شیرین بیان بر روی تعدادی از باکتری های حفره دهان در محیط آزمایشگاهی | fa |
type | Thesis | |
contenttype | Fulltext | |
link | http://dlib.bums.ac.ir/parvan/resource/42763/ | |
subject keywords | Mouth Diseases | en |
subject keywords | Bacterial Infections | en |
subject keywords | بیماری های دهان | fa |
subject keywords | عفونت های باکتریایی | fa |
author fname | نیما | fa |
author lname | ذکائی | fa |
description physical | ز، 65 ص.: جدول، مصور | |
description degree | دکتری حرفه ای | |
contributor department | دانشکده دندان پزشکی |