Nutritional knowledge attitude and practice of health professionals about cardiovascular diseases.
دانش، نگرش و عملکرد تغذیهای کارکنان بهداشتی در مورد بیماریهای قلبی-عروقی: (نتایج برنامه قلب سالم اصفهان 80-1379)
Author(s):
, , , , , ,Background and Aim: Non-communicable diseases especially cardiovascular diseases (CVD) are a major health problem in all communities. Moreover, the best preventive measure concerning such diseases is the improvement of lifestyles in which proper nutrition has an important role. Thus, health-care providers have an important role in teaching proper nutrition to the community. The aim of present study was to determine nutritional knowledge, attitude and practice of health-care providers about CVD prevention. Materials and Methods: In this cross-sectional and descriptive study, 1421 health professionals including physicians, adepts, health technicians, health workers, and health volunteers were chosen. Nutritional knowledge, attitude and practice of the subjects were determined by means of a questionnaire. Food consumption frequency of these health professionals was determined by using a food frequency questionnaire and their respective mean weekly frequency of food consumption was analyzed by means of one-way ANOVA and P≤0.05 was taken as the significant level. Frequency of correct nutritional practice in health professionals was calculated through Chi-Square test. Results: Mean percent of knowledge and attitude scores of health professional were 43±17.7 and 59.3±31.2 respectively. Physicians’ knowledge, attitude, and practice was significantly more than those of other professionals (P<0.05). Physicians had better nutrition practice compared with other health professionals (P<0.05). Conclusion: High knowledge, attitude, and correct practice of most physicians in comparison with other groups is related to their higher education and their better economical and social status. Other health professionals’ practice to inform people about some of basic food stuffs is not enough. Then, with regard to the preventive role of nutrition in CVD, more education of the health staff is necessary.
زمینه و هدف: بیماریهای غیرواگیر بخصوص بیماریهای قلبی- عروقی یک مشکل مهم بهداشتی در تمام جوامع میباشد. از طرفی بهترین راه برای پیشگیری از این بیماریها، اصلاح شیوه زندگی است که در این میان نقش تغذیه صحیح بسیار مهم است. با توجه به اهمیت و نقش کارکنان بهداشتی برای آموزش تغذیه صحیح به جامعه جهت اصلاح شیوه زندگی، مطالعه حاضر با هدف تعیین دانش، نگرش و عملکرد تغذیهای کارکنان بهداشتی در مورد پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 1421 نفر از کارکنان بهداشتی شامل پزشک، کارشناس، کاردان، بهورز و رابط بهداشتی انتخاب شدند. آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیهای افراد توسط پرسشنامه کتبی تعیین گردید. وضعیت تغذیهای کارکنان بهداشتی توسط یک پرسشنامه بسامد خوراک تعیین شد و میانگین بسامد مصرف مواد غذایی در هفته بین گروههای شغلی کارکنان بهداشتی با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و در سطح معنیداری 05/0P£ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. فراوانی کارکنان بهداشتی نسبت به عملکرد صحیح تغذیه نیز از طریق آزمون Chi-Square محاسبه شد. یافتهها: میزان نمره آگاهی و نگرش کارکنان بهداشتی به ترتیب 7/17±43 و 2/31±3/59 از 100 نمره میباشد. آگاهی و نگرش و عملکرد پزشکان به طور معنیدار نسبت به سایر کارکنان بیشتر بود (05/0P<). پزشکان به طور معنیداری از عملکرد تغذیه صحیحی نسبت به سایر کارکنان بهداشتی برخوردار بودند (05/0P<). نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این مطالعه، به نظر میرسد آگاهی و نگرش بالا و عملکرد صحیحتر پزشکان نسبت به سایر گروهها، با بالا بودن سطح تحصیلات و وضعیت اقتصادی و اجتماعی این افراد نسبت به سایر گروههای بهداشتی مرتبط باشد؛ از سویی عملکرد صحیح کارکنان در اطلاعرسانی به مردم درباره برخی از گروههای اصلی مواد غذایی ضعیف است؛ بنابراین با توجه به اهمیت نقش تغذیه در پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی، توجه بیشتر به آموزش تغذیه به کارکنان بهداشتی ضروری است.
Subject: Health Education , Cardiology , آموزش بهداشت , قلب وعروق
Show full item record
contributor author | F. Sajjadi | En |
contributor author | N. MohammadiFard | En |
contributor author | A. Khosravi | En |
contributor author | A. Bahonar | En |
contributor author | M. Maghroon | En |
contributor author | M. Fathi | En |
contributor author | H. Alikhasi | En |
date accessioned | 2018-09-26T09:29:19Z | |
date available | 2018-09-26T09:29:19Z | |
date issued | 2008 | |
identifier other | A-10-1-271 | |
identifier uri | http://journal.bums.ac.ir/article-1-280-en.html | |
description abstract | Background and Aim: Non-communicable diseases especially cardiovascular diseases (CVD) are a major health problem in all communities. Moreover, the best preventive measure concerning such diseases is the improvement of lifestyles in which proper nutrition has an important role. Thus, health-care providers have an important role in teaching proper nutrition to the community. The aim of present study was to determine nutritional knowledge, attitude and practice of health-care providers about CVD prevention. Materials and Methods: In this cross-sectional and descriptive study, 1421 health professionals including physicians, adepts, health technicians, health workers, and health volunteers were chosen. Nutritional knowledge, attitude and practice of the subjects were determined by means of a questionnaire. Food consumption frequency of these health professionals was determined by using a food frequency questionnaire and their respective mean weekly frequency of food consumption was analyzed by means of one-way ANOVA and P≤0.05 was taken as the significant level. Frequency of correct nutritional practice in health professionals was calculated through Chi-Square test. Results: Mean percent of knowledge and attitude scores of health professional were 43±17.7 and 59.3±31.2 respectively. Physicians’ knowledge, attitude, and practice was significantly more than those of other professionals (P<0.05). Physicians had better nutrition practice compared with other health professionals (P<0.05). Conclusion: High knowledge, attitude, and correct practice of most physicians in comparison with other groups is related to their higher education and their better economical and social status. Other health professionals’ practice to inform people about some of basic food stuffs is not enough. Then, with regard to the preventive role of nutrition in CVD, more education of the health staff is necessary. | En |
description abstract | زمینه و هدف: بیماریهای غیرواگیر بخصوص بیماریهای قلبی- عروقی یک مشکل مهم بهداشتی در تمام جوامع میباشد. از طرفی بهترین راه برای پیشگیری از این بیماریها، اصلاح شیوه زندگی است که در این میان نقش تغذیه صحیح بسیار مهم است. با توجه به اهمیت و نقش کارکنان بهداشتی برای آموزش تغذیه صحیح به جامعه جهت اصلاح شیوه زندگی، مطالعه حاضر با هدف تعیین دانش، نگرش و عملکرد تغذیهای کارکنان بهداشتی در مورد پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 1421 نفر از کارکنان بهداشتی شامل پزشک، کارشناس، کاردان، بهورز و رابط بهداشتی انتخاب شدند. آگاهی، نگرش و عملکرد تغذیهای افراد توسط پرسشنامه کتبی تعیین گردید. وضعیت تغذیهای کارکنان بهداشتی توسط یک پرسشنامه بسامد خوراک تعیین شد و میانگین بسامد مصرف مواد غذایی در هفته بین گروههای شغلی کارکنان بهداشتی با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و در سطح معنیداری 05/0P£ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. فراوانی کارکنان بهداشتی نسبت به عملکرد صحیح تغذیه نیز از طریق آزمون Chi-Square محاسبه شد. یافتهها: میزان نمره آگاهی و نگرش کارکنان بهداشتی به ترتیب 7/17±43 و 2/31±3/59 از 100 نمره میباشد. آگاهی و نگرش و عملکرد پزشکان به طور معنیدار نسبت به سایر کارکنان بیشتر بود (05/0P<). پزشکان به طور معنیداری از عملکرد تغذیه صحیحی نسبت به سایر کارکنان بهداشتی برخوردار بودند (05/0P<). نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این مطالعه، به نظر میرسد آگاهی و نگرش بالا و عملکرد صحیحتر پزشکان نسبت به سایر گروهها، با بالا بودن سطح تحصیلات و وضعیت اقتصادی و اجتماعی این افراد نسبت به سایر گروههای بهداشتی مرتبط باشد؛ از سویی عملکرد صحیح کارکنان در اطلاعرسانی به مردم درباره برخی از گروههای اصلی مواد غذایی ضعیف است؛ بنابراین با توجه به اهمیت نقش تغذیه در پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی، توجه بیشتر به آموزش تغذیه به کارکنان بهداشتی ضروری است. | Fa |
subject | Health Education | En |
subject | Cardiology | En |
subject | آموزش بهداشت | Fa |
subject | قلب وعروق | Fa |
title | Nutritional knowledge attitude and practice of health professionals about cardiovascular diseases. | En |
title | دانش، نگرش و عملکرد تغذیهای کارکنان بهداشتی در مورد بیماریهای قلبی-عروقی: (نتایج برنامه قلب سالم اصفهان 80-1379) | Fa |
type | Journal Paper | |
journal title | Journal of Birjand University of Medical Sciences | |
journal issue | 02 | |
journal volume | 15 | |
contenttype | Fulltext | |
link | http://journal.bums.ac.ir/files/site1/user_files_948149/admin-A-10-1-271-d31611d.pdf | |
article type | Original Article | En |
article type | مقاله اصیل پژوهشی | Fa |
journal number | 35 | |
subject keywords | Knowledge | |
subject keywords | Attitude and practice | |
subject keywords | Health professionals | |
subject keywords | Cardiovascular diseases | |
subject keywords | دانش | |
subject keywords | نگرش و عملکرد | |
subject keywords | کارکنان بهداشتی | |
subject keywords | بیماریهای قلبی- عروقی | |
author mail | firoozehsajjadi2002@yahoo.com | Fa |
author affiliation | Cardiovascular Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran | En |
author affiliation | کارشناس پژوهشی، مرکز تحقیقات قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان | Fa |
author fname | فیروزه | Fa |
author lname | سجادی | Fa |
author corresponding | F. Sajjadi | |
tree | Journal of Birjand University of Medical Sciences:;2008:;Volume ( 15 ):;issue: 02 | |
date month | 6 | |
author Farsi | فیروزه سجادی | |
author Farsi | نوشین محمدی فرد | |
author Farsi | علیرضا خسروی | |
author Farsi | احمد باهنر | |
author Farsi | مریم مقرون | |
author Farsi | مریم فتحی | |
author Farsi | حسن علیخاصی |