• Advanced Search
  • Browse
    • Health Sciences and Technology
    • Modern Care Journal
    • Journal of Birjand University of Medical Sciences
    • Journal of Surgery and Trauma
    • BUMS Articles
    • Thesis
  • Login
  • Home
View Item 
  •   BUMS Scientific Information Database
  • BUMS Journals
  • Modern Care Journal
  • View Item
  •   BUMS Scientific Information Database
  • BUMS Journals
  • Modern Care Journal
  • View Item
  • All Fields
  • Title
  • Author
  • Year
  • Publisher
  • Subject
  • Publication Title
  • ISSN
  • DOI
Advanced Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Archive

Studying Birjand Girls' secondary school students'nutritional pattern

بررسی الگوی مصرف غذایی در دانش‌آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند

Author(s):
K Namakin
,
N Moasheri
,
S Khosravi
Year: 2012

Abstract:

Background and AimSuitable nutritional pattern plays an important role in girls' health. One of the priorities of Health, Treatment, and Medical training Ministry is training proper feeding during puberty. Understanding the proper feeding pattern for this age group will be advantageous in planning and performing nutritional menus. The present research was conducted to determine proper nutritional pattern in Birjand girls' secondary schools.  Materials and MethodIn this descriptive- analytical and cross-sectional study, 385 students from Birjand girls' secondary schools were chosen applying random sampling. Means of gathering data consisted of a three sectional questionnaire including demography, a 24-hour food reminder, and frequency of consumption during the previous week. The obtained data was analyzed using SPSS software, statistical tests X2 and one-way variance analysis at the significant level P

 
 

زمینه و هدف: الگوی تغذیه‌ای مناسب، نقش مهمّی در جهت تأمین و حفظ سلامتی دختران دارد. یکی از الویت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش تغذیه صحیح در دوران بلوغ می‌باشد. آگاهی از الگو‌های تغذیه‌ای این گروه سنّی، در طراحی و اجرای برنامه‌های تغذیه‌ای سودمند خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مصرف غذایی در دانش‌آموزان مدارس راهنمایی دخترانه انجام شد.   روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تعداد 385 دانش‌آموز مدارس راهنمایی دخترانه بیرجند به روش چندمرحله‌ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه مربوط به مشخصات فردی، یادآور 24 ساعته غذایی و دفعات مصرف در یک هفته گذشته بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون کای‌اسکوئر و آنالیز واریانس یک طرفه، در سطح معنی‌داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.   یافته‌ها: 141 دانش‌آموز (6/36%) به طور روزانه صبحانه مصرف می‌کردند. تعداد میان‌ وعده‌های مصرف‌شده، در طیّ یک هفته گذشته 1/3 ± 55/4 و بیشترین میان وعده مصرفی، نان و پنیر با 7/44% (172 نفر) و کمترین میان وعده چیپس و پفک با 3/8% (32 نفر) گزارش شد. میانگین دریافت گروه‌های غذایی در طیّ 24 ساعت گذشته شامل نان و غلات 27/2 ± 92/4 (مقدار توصیه‌شده 6-11 واحد)، میوه و سبزیجات 17/2 ± 46/4 (مقدار توصیه‌شده 5-9 واحد)، شیر و لبنیات 4/1 ± 2 (مقدار توصیه‌شده 2-3 واحد)، گوشت و جانشین‌ها 5/1 ± 9/2 (مقدار توصیه‌شده 2-3 واحد) بود. بین مصرف روزانه گوشت با شغل پدر و بین مصرف روزانه میوه و سبزیجات با شغل مادر ارتباط معنی‌داری دیده شد؛ همچنین بین میانگین میزان مصرف روزانه برخی گروه‌های غذایی با منطقه محل تحصیل و سطح تحصیلات مادر و پدر اختلاف معنی‌داری دیده شد.   نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این تحقیق، آموزش به منظور اصلاح عادات غذایی با هدف انطباق با هرم راهنمای غذایی توصیه می‌شود.

 
URI: http://sid.bums.ac.ir/dspace/handle/bums/4973
Subject: Community and Health Education , جامعه و آموزش بهداشت
Collections :
  • Modern Care Journal
  • Download: (180.3Kb)
  • Show Full MetaData Hide Full MetaData
  • Get RIS
  • Statistics

Show full item record

contributor authorK NamakinEn
contributor authorN MoasheriEn
contributor authorS KhosraviEn
date accessioned2019-09-28T06:35:22Z
date available2019-09-28T06:35:22Z
date issued2012
identifier otherA-10-24-94.pdf
identifier urihttp://sid.bums.ac.ir/dspace/handle/bums/4973
description abstractBackground and AimSuitable nutritional pattern plays an important role in girls' health. One of the priorities of Health, Treatment, and Medical training Ministry is training proper feeding during puberty. Understanding the proper feeding pattern for this age group will be advantageous in planning and performing nutritional menus. The present research was conducted to determine proper nutritional pattern in Birjand girls' secondary schools.  Materials and MethodIn this descriptive- analytical and cross-sectional study, 385 students from Birjand girls' secondary schools were chosen applying random sampling. Means of gathering data consisted of a three sectional questionnaire including demography, a 24-hour food reminder, and frequency of consumption during the previous week. The obtained data was analyzed using SPSS software, statistical tests X2 and one-way variance analysis at the significant level PEn
description abstractزمینه و هدف: الگوی تغذیه‌ای مناسب، نقش مهمّی در جهت تأمین و حفظ سلامتی دختران دارد. یکی از الویت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش تغذیه صحیح در دوران بلوغ می‌باشد. آگاهی از الگو‌های تغذیه‌ای این گروه سنّی، در طراحی و اجرای برنامه‌های تغذیه‌ای سودمند خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مصرف غذایی در دانش‌آموزان مدارس راهنمایی دخترانه انجام شد.   روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تعداد 385 دانش‌آموز مدارس راهنمایی دخترانه بیرجند به روش چندمرحله‌ای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل پرسشنامه مربوط به مشخصات فردی، یادآور 24 ساعته غذایی و دفعات مصرف در یک هفته گذشته بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS و آزمون کای‌اسکوئر و آنالیز واریانس یک طرفه، در سطح معنی‌داری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند.   یافته‌ها: 141 دانش‌آموز (6/36%) به طور روزانه صبحانه مصرف می‌کردند. تعداد میان‌ وعده‌های مصرف‌شده، در طیّ یک هفته گذشته 1/3 ± 55/4 و بیشترین میان وعده مصرفی، نان و پنیر با 7/44% (172 نفر) و کمترین میان وعده چیپس و پفک با 3/8% (32 نفر) گزارش شد. میانگین دریافت گروه‌های غذایی در طیّ 24 ساعت گذشته شامل نان و غلات 27/2 ± 92/4 (مقدار توصیه‌شده 6-11 واحد)، میوه و سبزیجات 17/2 ± 46/4 (مقدار توصیه‌شده 5-9 واحد)، شیر و لبنیات 4/1 ± 2 (مقدار توصیه‌شده 2-3 واحد)، گوشت و جانشین‌ها 5/1 ± 9/2 (مقدار توصیه‌شده 2-3 واحد) بود. بین مصرف روزانه گوشت با شغل پدر و بین مصرف روزانه میوه و سبزیجات با شغل مادر ارتباط معنی‌داری دیده شد؛ همچنین بین میانگین میزان مصرف روزانه برخی گروه‌های غذایی با منطقه محل تحصیل و سطح تحصیلات مادر و پدر اختلاف معنی‌داری دیده شد.   نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این تحقیق، آموزش به منظور اصلاح عادات غذایی با هدف انطباق با هرم راهنمای غذایی توصیه می‌شود.Fa
subjectCommunity and Health EducationEn
subjectجامعه و آموزش بهداشتFa
titleStudying Birjand Girls' secondary school students'nutritional patternEn
titleبررسی الگوی مصرف غذایی در دانش‌آموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجندFa
typeJournal Paper
journal titleModern Care Journal
journal issue3
journal volume9
contenttypeFulltext
article typeDescriptive-AnalyticEn
article typeتوصیفی-تحلیلیFa
journal number35
subject keywordsFeeding Behavior
subject keywordsNutrition Assessment
subject keywordsNutritional Status
subject keywordsStudents
subject keywordsBirjand
subject keywordsرفتار تغذیه ایfa
subject keywordsوضعیت تغذیهfa
subject keywordsارزیابی تغذیهfa
subject keywordsدانش‌آموزانfa
subject keywordsبیرجندfa
author mailn.moasheri@yahoo.comFa
author affiliationBirjand University of Medical Sciences, Birjand, IranEn
author affiliationدانشگاه علوم پزشکی بیرجندFa
author fnameمعاشریFa
author lnameی نرگسFa
author correspondingN Moasheri
treeModern Care Journal:;2012:;Volume ( 09 ):;issue: 03
author Farsiکوکب نمکین
author Farsiی نرگس معاشری
author Farsiسمیه خسروی

لینک های مفید

  • دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
  • معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه
  • مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
  • اداره علم سنجی و پایش
  • کتابخانه دیجیتال دانشگاه
  • کتابخانه مرکزی دانشگاه
  • yabeshDSpacePersian
    DSpace software copyright © 2017-2020  DuraSpace
    نرم افزار کتابخانه دیجیتال "دی اسپیس" فارسی شده توسط یابش برای کتابخانه های ایرانی | تماس با یابش

    ارتباط با ما

    بیرجند - خیابان آیت ا... غفاری - دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

    معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه

    مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی

    Tel: +98 56 32381755

    Fax: +98 56 31681133

    scimanage@bums.ac.ir

    http://mim.bums.ac.ir