Studying Birjand Girls' secondary school students'nutritional pattern
بررسی الگوی مصرف غذایی در دانشآموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند
Background and AimSuitable nutritional pattern plays an important role in girls' health. One of the priorities of Health, Treatment, and Medical training Ministry is training proper feeding during puberty. Understanding the proper feeding pattern for this age group will be advantageous in planning and performing nutritional menus. The present research was conducted to determine proper nutritional pattern in Birjand girls' secondary schools. Materials and MethodIn this descriptive- analytical and cross-sectional study, 385 students from Birjand girls' secondary schools were chosen applying random sampling. Means of gathering data consisted of a three sectional questionnaire including demography, a 24-hour food reminder, and frequency of consumption during the previous week. The obtained data was analyzed using SPSS software, statistical tests X2 and one-way variance analysis at the significant level P
زمینه و هدف: الگوی تغذیهای مناسب، نقش مهمّی در جهت تأمین و حفظ سلامتی دختران دارد. یکی از الویتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش تغذیه صحیح در دوران بلوغ میباشد. آگاهی از الگوهای تغذیهای این گروه سنّی، در طراحی و اجرای برنامههای تغذیهای سودمند خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مصرف غذایی در دانشآموزان مدارس راهنمایی دخترانه انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تعداد 385 دانشآموز مدارس راهنمایی دخترانه بیرجند به روش چندمرحلهای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمعآوری دادهها شامل پرسشنامه مربوط به مشخصات فردی، یادآور 24 ساعته غذایی و دفعات مصرف در یک هفته گذشته بود. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمون کایاسکوئر و آنالیز واریانس یک طرفه، در سطح معنیداری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: 141 دانشآموز (6/36%) به طور روزانه صبحانه مصرف میکردند. تعداد میان وعدههای مصرفشده، در طیّ یک هفته گذشته 1/3 ± 55/4 و بیشترین میان وعده مصرفی، نان و پنیر با 7/44% (172 نفر) و کمترین میان وعده چیپس و پفک با 3/8% (32 نفر) گزارش شد. میانگین دریافت گروههای غذایی در طیّ 24 ساعت گذشته شامل نان و غلات 27/2 ± 92/4 (مقدار توصیهشده 6-11 واحد)، میوه و سبزیجات 17/2 ± 46/4 (مقدار توصیهشده 5-9 واحد)، شیر و لبنیات 4/1 ± 2 (مقدار توصیهشده 2-3 واحد)، گوشت و جانشینها 5/1 ± 9/2 (مقدار توصیهشده 2-3 واحد) بود. بین مصرف روزانه گوشت با شغل پدر و بین مصرف روزانه میوه و سبزیجات با شغل مادر ارتباط معنیداری دیده شد؛ همچنین بین میانگین میزان مصرف روزانه برخی گروههای غذایی با منطقه محل تحصیل و سطح تحصیلات مادر و پدر اختلاف معنیداری دیده شد. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این تحقیق، آموزش به منظور اصلاح عادات غذایی با هدف انطباق با هرم راهنمای غذایی توصیه میشود.
Subject: Community and Health Education , جامعه و آموزش بهداشت
Show full item record
contributor author | K Namakin | En |
contributor author | N Moasheri | En |
contributor author | S Khosravi | En |
date accessioned | 2019-09-28T06:35:22Z | |
date available | 2019-09-28T06:35:22Z | |
date issued | 2012 | |
identifier other | A-10-24-94.pdf | |
identifier uri | http://sid.bums.ac.ir/dspace/handle/bums/4973 | |
description abstract | Background and AimSuitable nutritional pattern plays an important role in girls' health. One of the priorities of Health, Treatment, and Medical training Ministry is training proper feeding during puberty. Understanding the proper feeding pattern for this age group will be advantageous in planning and performing nutritional menus. The present research was conducted to determine proper nutritional pattern in Birjand girls' secondary schools. Materials and MethodIn this descriptive- analytical and cross-sectional study, 385 students from Birjand girls' secondary schools were chosen applying random sampling. Means of gathering data consisted of a three sectional questionnaire including demography, a 24-hour food reminder, and frequency of consumption during the previous week. The obtained data was analyzed using SPSS software, statistical tests X2 and one-way variance analysis at the significant level P | En |
description abstract | زمینه و هدف: الگوی تغذیهای مناسب، نقش مهمّی در جهت تأمین و حفظ سلامتی دختران دارد. یکی از الویتهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش تغذیه صحیح در دوران بلوغ میباشد. آگاهی از الگوهای تغذیهای این گروه سنّی، در طراحی و اجرای برنامههای تغذیهای سودمند خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی مصرف غذایی در دانشآموزان مدارس راهنمایی دخترانه انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تعداد 385 دانشآموز مدارس راهنمایی دخترانه بیرجند به روش چندمرحلهای تصادفی انتخاب شدند. ابزار جمعآوری دادهها شامل پرسشنامه مربوط به مشخصات فردی، یادآور 24 ساعته غذایی و دفعات مصرف در یک هفته گذشته بود. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمون کایاسکوئر و آنالیز واریانس یک طرفه، در سطح معنیداری 05/0 P< تجزیه و تحلیل شدند. یافتهها: 141 دانشآموز (6/36%) به طور روزانه صبحانه مصرف میکردند. تعداد میان وعدههای مصرفشده، در طیّ یک هفته گذشته 1/3 ± 55/4 و بیشترین میان وعده مصرفی، نان و پنیر با 7/44% (172 نفر) و کمترین میان وعده چیپس و پفک با 3/8% (32 نفر) گزارش شد. میانگین دریافت گروههای غذایی در طیّ 24 ساعت گذشته شامل نان و غلات 27/2 ± 92/4 (مقدار توصیهشده 6-11 واحد)، میوه و سبزیجات 17/2 ± 46/4 (مقدار توصیهشده 5-9 واحد)، شیر و لبنیات 4/1 ± 2 (مقدار توصیهشده 2-3 واحد)، گوشت و جانشینها 5/1 ± 9/2 (مقدار توصیهشده 2-3 واحد) بود. بین مصرف روزانه گوشت با شغل پدر و بین مصرف روزانه میوه و سبزیجات با شغل مادر ارتباط معنیداری دیده شد؛ همچنین بین میانگین میزان مصرف روزانه برخی گروههای غذایی با منطقه محل تحصیل و سطح تحصیلات مادر و پدر اختلاف معنیداری دیده شد. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این تحقیق، آموزش به منظور اصلاح عادات غذایی با هدف انطباق با هرم راهنمای غذایی توصیه میشود. | Fa |
subject | Community and Health Education | En |
subject | جامعه و آموزش بهداشت | Fa |
title | Studying Birjand Girls' secondary school students'nutritional pattern | En |
title | بررسی الگوی مصرف غذایی در دانشآموزان مدارس راهنمایی دخترانه شهر بیرجند | Fa |
type | Journal Paper | |
journal title | Modern Care Journal | |
journal issue | 3 | |
journal volume | 9 | |
contenttype | Fulltext | |
article type | Descriptive-Analytic | En |
article type | توصیفی-تحلیلی | Fa |
journal number | 35 | |
subject keywords | Feeding Behavior | |
subject keywords | Nutrition Assessment | |
subject keywords | Nutritional Status | |
subject keywords | Students | |
subject keywords | Birjand | |
subject keywords | رفتار تغذیه ای | fa |
subject keywords | وضعیت تغذیه | fa |
subject keywords | ارزیابی تغذیه | fa |
subject keywords | دانشآموزان | fa |
subject keywords | بیرجند | fa |
author mail | n.moasheri@yahoo.com | Fa |
author affiliation | Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran | En |
author affiliation | دانشگاه علوم پزشکی بیرجند | Fa |
author fname | معاشری | Fa |
author lname | ی نرگس | Fa |
author corresponding | N Moasheri | |
tree | Modern Care Journal:;2012:;Volume ( 09 ):;issue: 03 | |
author Farsi | کوکب نمکین | |
author Farsi | ی نرگس معاشری | |
author Farsi | سمیه خسروی |