Antimicrobial and cytotoxic effects of Berberin and Saponin toothpaste on oral micro organisms
بررسی اثر ضد میکروبی و سمیت سلولی خمیر دندان حاوی بربرین و ساپونین بر میکروب های دهان /
Author(s):
Publisher: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
Introduction and objects: Oral diseases, including dental caries, periodontal diseases, and tooth loss, affect a large population. Nowadays, the antibacterial activity of medicinal plants with increasing strains resistant to chemical drugs, especially antibiotics seems to be necessary. Among these, berberine and saponin in jujube and barberry considered as the best antimicrobial agents. Material and methods: The antimicrobial activity of different concentrations of toothpaste and control toothpaste (Crest) was investigated by agar well diffusion method for Enterococcus faecalis, Streptococcus mutans, Lactobacillus acidophilus and Candida albicans, and evaluated by the size of the growth inhibitory zone. MTT assay was then used to test cytotoxicity. Data were analyzed using SPSS 19 software and statistics were reported in frequency and percentage. Results: The results of this study showed that there was a significant difference between the inhibitory effect of the studied toothpaste and control toothpaste on Streptococcus mutans at all concentrations and the toothpaste showed a better inhibitory effect (p = 0.01). There was no significant difference between the growth inhibitory zone at different concentrations of toothpaste on Candida albicans and Enterococcus faecalis and Lactobacillus acidophilus (p <0.05), indicating that the antimicrobial properties of both kinds of toothpastes also contain berberine and saponin toothpaste. It did not cause recurrence of oral cancerous cells (KB) and was not lethal to HuGu normal gingival cells. Conclusion: Results of the experiment showed that the toothpaste containing berberine and saponin showed that it was able to challenge the antimicrobial function of control toothpaste (Crest) at all concentrations and had better function against the most important dental caries bacterium (Streptococcus mutans)
مقدمه و هدف: بیماری های دهان شامل پوسیدگی دندانی، بیماری های پریودنتال و از دست دادن دندان ها، جمعیت بسیار زیادی را تحت تأثیر قرار می دهند. امروزه استفاده از خاصیت ضد باکتری گیاهان دارویی با افزایش سویههای مقاوم به آنتی بیوتیکها ضروری به نظر میرسد که در این بین می توان بربرین و ساپونین موجود در عناب و زرشک را از بهترین مواد دارای خواص ضدمیکروبی دانست. هدف از مطالعه حاضر بررسی سمیت سلولی و اثر ضدمیکروبی خمیر دندان حاوی بربرین و ساپونین بر میکروب های دهانی است. مواد و روشها: فعالیت ضد میکروبی غلظت های مختلف از خمیر دندان حاوی بربرین و ساپونین و خمیر دندان کنترل (کرست) با استفاده از روش Agar well diffusion برای میکروب های انتروکوکوس فکالیس، استرپتوکوکوس موتانس، لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس و کاندیدا آلبیکنس و به وسیله ارزیابی اندازه هاله عدم رشد مورد بررسی قرار گرفت. سپس جهت آزمون سمیت سلولی از روش MTT استفاده گردید. نتایج داده ها در نرم افزار SPSS 19ارزیابی و آمار به صورت فراوانی و درصد گزارش شد. یافته ها: یافته های این مطالعه نشان داد اثر ضدمیکروبی خمیر دندان مورد مطالعه بر استرپتوکوکوس موتانس در تمامی غلظت ها به طور معنی داری از خمیر دندان کنترل (کرست) بیشتر بود (0/01 = P). در حالی که بین هاله عدم رشد دو خمیر دندان در غلظت های مختلف بر کاندیدا آلبیکنس، انتروکوکوس فکالیس و لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس اختلاف معنی داری وجود نداشت (0/05> P) که می تواند نشان دهنده یکسان بودن خواص آنتی میکروبیال دو خمیر دندان می باشد. همچنین آزمون سمیت سلولی نشان داد خمیردندان حاوی بربرین و ساپونین باعث عود سلول های کنسر دهانی (KB) نشده و برای سلول های لثه نرمال (HuGu) کشنده نبود. نتیجه گیری: ﺑﻪ ﻃﻮر ﮐﻠﯽ ﻧﺘﺎﯾﺞ اﯾﻦ آزﻣﺎﯾﺶ، ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻮﻓﻖ خمیردندان حاوی بربرین و ساپونین را نشان داد که توانست عملکرد ضد میکروبی خمیردندان کنترل (کرست) را در تمامی غلظت ها به چالش بکشد و در برابر مهمترین باکتری پوسیدگی زای دندانی (استرپتوکوکوس موتانس) عملکرد بهتری داشته باشد
Show full item record
contributor advisor | گلدانی مقدم، محجوبه | |
contributor advisor | طاهر گورابی، زویا | |
contributor advisor | یوسفی، مسعود | |
contributor advisor | خرسندی، خاطره | |
contributor author | بسکابادی، حسین | fa |
date accessioned | 2019-11-24T08:51:52Z | |
date available | 2019-11-24T08:51:52Z | |
date issued | 1398 | |
identifier uri | http://bsid.bums.ac.ir/dspace/handle/bums/8881 | |
description abstract | Introduction and objects: Oral diseases, including dental caries, periodontal diseases, and tooth loss, affect a large population. Nowadays, the antibacterial activity of medicinal plants with increasing strains resistant to chemical drugs, especially antibiotics seems to be necessary. Among these, berberine and saponin in jujube and barberry considered as the best antimicrobial agents. Material and methods: The antimicrobial activity of different concentrations of toothpaste and control toothpaste (Crest) was investigated by agar well diffusion method for Enterococcus faecalis, Streptococcus mutans, Lactobacillus acidophilus and Candida albicans, and evaluated by the size of the growth inhibitory zone. MTT assay was then used to test cytotoxicity. Data were analyzed using SPSS 19 software and statistics were reported in frequency and percentage. Results: The results of this study showed that there was a significant difference between the inhibitory effect of the studied toothpaste and control toothpaste on Streptococcus mutans at all concentrations and the toothpaste showed a better inhibitory effect (p = 0.01). There was no significant difference between the growth inhibitory zone at different concentrations of toothpaste on Candida albicans and Enterococcus faecalis and Lactobacillus acidophilus (p <0.05), indicating that the antimicrobial properties of both kinds of toothpastes also contain berberine and saponin toothpaste. It did not cause recurrence of oral cancerous cells (KB) and was not lethal to HuGu normal gingival cells. Conclusion: Results of the experiment showed that the toothpaste containing berberine and saponin showed that it was able to challenge the antimicrobial function of control toothpaste (Crest) at all concentrations and had better function against the most important dental caries bacterium (Streptococcus mutans) | en |
description abstract | مقدمه و هدف: بیماری های دهان شامل پوسیدگی دندانی، بیماری های پریودنتال و از دست دادن دندان ها، جمعیت بسیار زیادی را تحت تأثیر قرار می دهند. امروزه استفاده از خاصیت ضد باکتری گیاهان دارویی با افزایش سویههای مقاوم به آنتی بیوتیکها ضروری به نظر میرسد که در این بین می توان بربرین و ساپونین موجود در عناب و زرشک را از بهترین مواد دارای خواص ضدمیکروبی دانست. هدف از مطالعه حاضر بررسی سمیت سلولی و اثر ضدمیکروبی خمیر دندان حاوی بربرین و ساپونین بر میکروب های دهانی است. مواد و روشها: فعالیت ضد میکروبی غلظت های مختلف از خمیر دندان حاوی بربرین و ساپونین و خمیر دندان کنترل (کرست) با استفاده از روش Agar well diffusion برای میکروب های انتروکوکوس فکالیس، استرپتوکوکوس موتانس، لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس و کاندیدا آلبیکنس و به وسیله ارزیابی اندازه هاله عدم رشد مورد بررسی قرار گرفت. سپس جهت آزمون سمیت سلولی از روش MTT استفاده گردید. نتایج داده ها در نرم افزار SPSS 19ارزیابی و آمار به صورت فراوانی و درصد گزارش شد. یافته ها: یافته های این مطالعه نشان داد اثر ضدمیکروبی خمیر دندان مورد مطالعه بر استرپتوکوکوس موتانس در تمامی غلظت ها به طور معنی داری از خمیر دندان کنترل (کرست) بیشتر بود (0/01 = P). در حالی که بین هاله عدم رشد دو خمیر دندان در غلظت های مختلف بر کاندیدا آلبیکنس، انتروکوکوس فکالیس و لاکتو باسیلوس اسیدوفیلوس اختلاف معنی داری وجود نداشت (0/05> P) که می تواند نشان دهنده یکسان بودن خواص آنتی میکروبیال دو خمیر دندان می باشد. همچنین آزمون سمیت سلولی نشان داد خمیردندان حاوی بربرین و ساپونین باعث عود سلول های کنسر دهانی (KB) نشده و برای سلول های لثه نرمال (HuGu) کشنده نبود. نتیجه گیری: ﺑﻪ ﻃﻮر ﮐﻠﯽ ﻧﺘﺎﯾﺞ اﯾﻦ آزﻣﺎﯾﺶ، ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﻮﻓﻖ خمیردندان حاوی بربرین و ساپونین را نشان داد که توانست عملکرد ضد میکروبی خمیردندان کنترل (کرست) را در تمامی غلظت ها به چالش بکشد و در برابر مهمترین باکتری پوسیدگی زای دندانی (استرپتوکوکوس موتانس) عملکرد بهتری داشته باشد | fa |
language | فارسی | |
publisher | دانشگاه علوم پزشکی بیرجند | |
title | Antimicrobial and cytotoxic effects of Berberin and Saponin toothpaste on oral micro organisms | en |
title | بررسی اثر ضد میکروبی و سمیت سلولی خمیر دندان حاوی بربرین و ساپونین بر میکروب های دهان / | fa |
type | Thesis | |
contenttype | Fulltext | |
link | http://dlib.bums.ac.ir/parvan/resource/46494/ | |
subject keywords | Mouth Diseases | en |
subject keywords | Dental Caries | en |
subject keywords | Oral Health | en |
subject keywords | Plants, Medical | en |
subject keywords | Oral Hygiene | en |
subject keywords | Tooth Diseases | en |
subject keywords | Toothpaste | en |
subject keywords | Toxicity | en |
subject keywords | Drug Effects | en |
subject keywords | Prevention & Control | en |
subject keywords | Therapy | en |
subject keywords | Epidemiology | en |
subject keywords | بیماری های دهان | fa |
subject keywords | پوسیدگی های دندان | fa |
subject keywords | بهداشت دهان | fa |
subject keywords | گیاهان شفابخش | fa |
subject keywords | نظافت دهان | fa |
subject keywords | بیماری های دندان | fa |
subject keywords | خمیردندان | fa |
subject keywords | سمیت | fa |
subject keywords | اثرات دارویی | fa |
subject keywords | پیشگیری و کنترل | fa |
subject keywords | درمان | fa |
subject keywords | اپیدمیولوژی | fa |
author fname | حسین | fa |
author lname | بسکابادی | fa |
description physical | 10، 63 ص.: مصور، جدول، نمودار | |
description degree | دکتری حرفه ای | |
contributor department | دانشکده دندانپزشکی |