• Advanced Search
  • Browse
    • Health Sciences and Technology
    • Modern Care Journal
    • Journal of Birjand University of Medical Sciences
    • Journal of Surgery and Trauma
    • BUMS Articles
    • Thesis
  • Login
  • Home
View Item 
  •   BUMS Scientific Information Database
  • BUMS Journals
  • Journal of Birjand University of Medical Sciences
  • View Item
  •   BUMS Scientific Information Database
  • BUMS Journals
  • Journal of Birjand University of Medical Sciences
  • View Item
  • All Fields
  • Title
  • Author
  • Year
  • Publisher
  • Subject
  • Publication Title
  • ISSN
  • DOI
Advanced Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Archive

Relationship between white tea and adipose tissue metabolism: The importance and necessity of future research regarding the effect of white tea on fat oxidation, compared to other Kinds of tea: Letter to the Editor

نامه به سردبیر: ارتباط بین چای سفید و متابولیسم بافت چربی: اهمیّت و ضرورت تحقیقات در آینده در زمینه تأثیر چای سفید بر اکسیداسیون چربی در مقایسه با دیگر چای‌ها

Author(s):
A. H. Ahmadi Hekmatikar
Year: 2020

Abstract:

Obesity is a complex multifactorial disease. The worldwide prevalence of obesity has doubled since 1980 to an extent that nearly a third of the world’s population is now classified as overweight or obese. On the other hand, sports scientists have suggested exercise for the prevention of further spread of this disease. In addition to exercise, the use of natural fat-burning supplements, such as green tea, has attracted a lot of attention during the recent years. However, the results of some domestic and foreign research have shown that fat-burning potential of white tea is the same or superior to that of green tea. Therefore, it is suggested that researchers compare green and white tea in terms of their effects on obesity-related indicators.

 
 

چاقی یک بیماری چند عاملی پیچیده است. شیوع اضافه وزن و چاقی در سراسر جهان از سال 1980 دو برابر شده است تا حدی که تقریباً یک سوم جمعیت جهان اکنون به عنوان افراد دارای اضافه وزن یا چاق طبقه بندی می‌شوند. از طرفی، محقّقین علوم ورزشی برای جلوگیری از شیوع بیشتر این اپیدمی فعّالیت‌های ورزشی را پیشنهاد کرده‌اند. همچنین در کنار فعّالیت ورزشی استفاده از مکمل‌های چربی‌سوز طبیعی مانند: چای سبز توانست نظر افراد زیادی را به خود جلب کند. اما به تازگی چای سفید در بعضی از تحقیقات داخلی و خارجی توانست نشان دهد که مانند چای سبز و حتّی بهتر از آن پتانسیل اکسیداسیون چربی را خواهد داشت. بنابراین، می‌توان پیشنهاد کرد محقّقان با انجام تحقیقات بیشتر در ارتباط با مقایسه چای سبز و سفید و اثرات آن بر شاخص‌های مرتبط با چاقی، شکاف علمی را پر نمایند.

 
URI: http://journal.bums.ac.ir/article-1-2872-fa.html
Subject: Exercise Physiology , فیزیولوژی ورزشی
Collections :
  • Journal of Birjand University of Medical Sciences
  • Download PDF
  • Show Full MetaData Hide Full MetaData
  • Get RIS
  • Statistics

Show full item record

contributor authorA. H. Ahmadi HekmatikarEn
date accessioned2019-11-24T08:53:20Z
date available2019-11-24T08:53:20Z
date issued2020
identifier otherA-10-2912-1
identifier urihttp://journal.bums.ac.ir/article-1-2872-fa.html
identifier urihttp://bsid.bums.ac.ir/dspace/handle/bums/9004
description abstractObesity is a complex multifactorial disease. The worldwide prevalence of obesity has doubled since 1980 to an extent that nearly a third of the world’s population is now classified as overweight or obese. On the other hand, sports scientists have suggested exercise for the prevention of further spread of this disease. In addition to exercise, the use of natural fat-burning supplements, such as green tea, has attracted a lot of attention during the recent years. However, the results of some domestic and foreign research have shown that fat-burning potential of white tea is the same or superior to that of green tea. Therefore, it is suggested that researchers compare green and white tea in terms of their effects on obesity-related indicators.En
description abstractچاقی یک بیماری چند عاملی پیچیده است. شیوع اضافه وزن و چاقی در سراسر جهان از سال 1980 دو برابر شده است تا حدی که تقریباً یک سوم جمعیت جهان اکنون به عنوان افراد دارای اضافه وزن یا چاق طبقه بندی می‌شوند. از طرفی، محقّقین علوم ورزشی برای جلوگیری از شیوع بیشتر این اپیدمی فعّالیت‌های ورزشی را پیشنهاد کرده‌اند. همچنین در کنار فعّالیت ورزشی استفاده از مکمل‌های چربی‌سوز طبیعی مانند: چای سبز توانست نظر افراد زیادی را به خود جلب کند. اما به تازگی چای سفید در بعضی از تحقیقات داخلی و خارجی توانست نشان دهد که مانند چای سبز و حتّی بهتر از آن پتانسیل اکسیداسیون چربی را خواهد داشت. بنابراین، می‌توان پیشنهاد کرد محقّقان با انجام تحقیقات بیشتر در ارتباط با مقایسه چای سبز و سفید و اثرات آن بر شاخص‌های مرتبط با چاقی، شکاف علمی را پر نمایند.Fa
subjectExercise PhysiologyEn
subjectفیزیولوژی ورزشیFa
titleRelationship between white tea and adipose tissue metabolism: The importance and necessity of future research regarding the effect of white tea on fat oxidation, compared to other Kinds of tea: Letter to the EditorEn
titleنامه به سردبیر: ارتباط بین چای سفید و متابولیسم بافت چربی: اهمیّت و ضرورت تحقیقات در آینده در زمینه تأثیر چای سفید بر اکسیداسیون چربی در مقایسه با دیگر چای‌هاFa
typeJournal Paper
journal titleJournal of Birjand University of Medical Sciences
journal issue4
journal volume27
contenttypeFulltext
linkhttp://journal.bums.ac.ir/article-1-2872-fa.pdf
article typeLetter to the EditorEn
article typeنامه به سردبیرFa
journal number85
subject keywordsFat oxidation
subject keywordsGreen tea
subject keywordsWhite tea
subject keywordsاکسیداسیون چربیfa
subject keywordsچای سبزfa
subject keywordsچای سفیدfa
author maila.hekmatikar4@gmail.comFa
author affiliationTarbiat Modares University. Tehran, IranEn
author affiliationگروه تربیت بدنی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانFa
author fnameامیرحسینFa
author lnameاحمدی حکمتی کارFa
author correspondingA. H. Ahmadi Hekmatikar
treeJournal of Birjand University of Medical Sciences:;2020:;Volume ( 27 ):;issue: 04
author Farsiامیرحسین احمدی حکمتی کار

لینک های مفید

  • دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
  • معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه
  • مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی
  • اداره علم سنجی و پایش
  • کتابخانه دیجیتال دانشگاه
  • کتابخانه مرکزی دانشگاه
  • yabeshDSpacePersian
    DSpace software copyright © 2017-2020  DuraSpace
    نرم افزار کتابخانه دیجیتال "دی اسپیس" فارسی شده توسط یابش برای کتابخانه های ایرانی | تماس با یابش

    ارتباط با ما

    بیرجند - خیابان آیت ا... غفاری - دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

    معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه

    مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی

    Tel: +98 56 32381755

    Fax: +98 56 31681133

    scimanage@bums.ac.ir

    http://mim.bums.ac.ir